jan
25
2013

#30songs dag 15: een liedje dat jou omschrijft

De dag drukte op haar. Het fietsen leek zwaar te gaan. De regen striemde op haar neer en de wind werkte tegen. Tranen brandden.
Wat een kutperiode had ze achter de rug. Ze was het beu. Klotenzooi.

Ze rechtte haar rug. Schold hardop op de regen. Wat had je nou, denk je nou echt dat ik me een beetje door jou op mijn kop laat zitten. Dat ik me ga verschuilen? Fuck op! Echt niet.

Ze hief haar gezicht naar boven. De regen kletterde neer op haar gezicht, de wind liet haar natte harren om haar gezicht heen slierten. Het spoelde. Een straaltje koud water gleed bij haar hals langs, haar shirt in. Het kietelde. Ze lachte.

Toe maar spoel ze maar weg. Zo vermengen bittere tranen met zoet hemelwater. Ik laat me niet klein krijgen. Er is altijd een oplossing, misschien niet op de manier die ik dacht of wilde, maar het komt. Is het niet nu, dan ooit.

Lachend zwierde ze door de straten. Druipend zette ze haar fiets uiteindelijk in het fietsenschuurtje. Ze lachte naar de hemel. Blies een kus mee op de wind, gedragen naar hen die het verdienen.

Het knokken is nog niet over. Het verdriet niet weg. De moeheid nog lang niet weggeslapen. Toch is het hoofd helder en de moed er weer. Het mag, af en toe bij de pakken neerzitten. Om vervolgens weer op te staan, over dingen heen te stappen en door te lopen.

En nooit, maar dan ook nooit spijt hebben van keuzes.

….Maybe I’m in the black, maybe I’m on my knees
Maybe I’m in the gap, between the two trapezes
But my heart is beating and my pulses start
Cathedrals in my heart….

….So you can hurt, hurt me bad
But still I’ll raise the flag….

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

© 2009 - 2010 AtEllens.nl | Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com