feb
02
2013

#30songs dag 21: een liedje waar je naar luistert als je gelukkig bent.

Dat jongentje met rode haren en flaporen. We waren 10 en ik vond hem geweldig! Guitige kop. Sproeten. Ik vond het geweldig hoe hij zijn neus kon rimpelen onder die sproeten.
Mijn eigen Freggel.

En ik maar stiekem verliefd op hem zijn en hem nooit om verkering durven vragen.

Dat was de lagere school. Hij ging na de zesde klas naar de landbouwschool en ik naar de MAVO. Dat ging, vreemd genoeg, niet samen. De snobs uit mijn klas vonden de landbouwscholers maar dom. De binken uit de landbouw vonden die Mavo-ers maar kouwe kak.

In mijn nieuwe klas, een nieuwe Freggel. Weer die zwijgende verliefdheid.

Nooit heb ik gezegd dat zij bij mij stiekempjes vlinders lieten fladderen.

Uiteindelijk viel ik voor donkerblonde krullen en zeegroene ogen.

Mijn zwak voor het freggeltype is overigens gebleven. Als ze dan ook nog eens zo goed kunnen zingen als deze man. Als ze dan ook nog van de daken durven te schreeuwen, te vragen om liefde. Helemaal in je eentje op dat podium. Met alleen een gitaar, je stem en een sampler.

Geweldig!

Hem zet ik in alle situaties op. Dit nummer bij voorkeur in de itunes versie, goed, maar niet zo goed als de versie ik ik hieronder neerzet. Ed Sheeran met ‘Give me love’. Neem echt even de tijd dit filmpje uit te kijken. Echt. Doen!

1 reactie »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

© 2009 - 2010 AtEllens.nl | Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com