feb
11
2013

#30songs dag 26: Een liedje dat jij kunt spelen op een instrument

let’s play!

Ik sla de band van de gitaar om mijn nek. Plug in. De drummer tikt af en ik raak de snaren. Gelijk. Vol. Eén van mijn favorieten om te spelen. Gewoon, omdat je je er zo lekker in mag verliezen.

Ik laat het rollen. De band valt verder in en het feest is daar. Ik spring over het podium. Vale spijkerbroek, met scheuren op de knieën. Wijd shirt. Eén blote schouder. Haren los.‘Coupe roeg’; Rood en wild.

Ik vind jou in het publiek. Knipoog. Werp een kus in het rustige stuk. Dan weer los! Bijtend op mijn onderlip. Gefronste wenkbrauwen. Ik leef de muziek. Zweet glijdt van mijn neus op mijn lippen. Het is werken. Keihard. Maar wat is het heerlijk.
Het publiek zweept me op, ik raak het ene akkoord na het andere. Het rifje loopt ook zo lekker.

De zanger zweept het publiek nog verder op. Rug aan rug staan we, even rust. Beweeg alleen mijn schouders terwijl mijn vingers snel over de snaren glijden.

De drummer zet weer in, wij zingen nog samen. Dan mijn laatste deel. Ik ram op het gitaar. Spring mee op de drum. We werken toe naar het eind. De afsluiter is abrupt. Het publiek neemt de golf van geluid over. Het gilt als één.

Hijgend sta ik op het podium. Het publiek uitzinnig. De presentator komt het podium op. Een bokaal in zijn hand. En ik besef dat ik de eindbaas ben.

Damn! Ik ben kampioen in het spelen op een airgitar!

Heerlijk, zo heerlijk Incubus om los op te gaan, ook al hebben ze ook melodieuze ballads. Dit is gewoon lekker. Lekker vuig! Plus dat het dus uitermate lekker springt, headbangt en airgitart!

3 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

© 2009 - 2010 AtEllens.nl | Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com