feb
13
2013

#30songs dag 27: een liedje waarvan je zou willen dat je het kon spelen

Vlinderende viool

Ik moet kunnen bewegen. Eén zijn met een instrument en dan samen dansen op onze tonen. Ik zou graag de contrabas spelen, als Dina. Mijn heldin uit de trilogie van Herbjorg Wasmo. Zij betovert. Zij speelt de bas en bespeelt haar toehoorders en allen om haar heen. Uit liefde. Uit haat.

Maar een bas zet je klem. Tussen hem en een stoel, hoe mooi ook zijn klanken.

Als ik dan een instrument zou kunnen bespelen, dat niet mijn stem is. Dan één waarin ik niet op een plek gedwongen word. Snoerloos. Licht, in al zijn betekenissen.

Geen gitaar. Te zwaar.

Geen piano. Te vast.

Geen drum. Te log.

Geen blokfluit. Te iel.

Nee, dan de viool. En dan precies zo als Lindsey Stirling het doet in Crystallize. Krachtig fragiel viool, tegen donkere drum dubstep. Zo mooi. Hierin verlies ik mij. Op haar tonen dansen mijn lijf en gedachten naar duizend andere werelden.

Luister maar, met gesloten ogen, ik hoop echt dat het jou ook draagt.

1 reactie »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

© 2009 - 2010 AtEllens.nl | Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com