feb
17
2013

#30songs dag 29: Een liedje uit je jeugd

Ik geloofde al niet meer in sinterkaas, maar wist nog steeds niet hoe die zak nou toch elke keer voor de deur, in de schuur of bij de achterdeur kwam. Pas jaren later hoorde ik de volwassen anekdotes aan en begreep dat mijn buurman, mijn reserve papa, de veroorzaker van die grote verrassing was.

Uit de zak toverde ik dat jaar datgene wat echt boven aan mijn verlanglijstje stond. Terwijl mijn broertje zich druk maakte om de Playmobil, lego of autootjes, kreeg ik vinyl.

Mooi glanzend zwart in een cirkel. De LP.

Ik moest het nog op de platenspeler van mijn ouders afspelen. Zo één met bruine doorzichtige kap erover en dikke snoeren naar twee boxen, die op strategische plaatsen in de woonkamer hingen.

Later mocht ik de draagbare platenspeler gebruiken die ooit van mijn vader geweest was. Gekocht van zijn eerste loon, volgens mij. Dat kan ik echter ook wel geromantiseerd hebben, zeker weten doe ik dat dus niet meer. Wat ik nog wel weet is dat de buitenkant bekleed was met ruwig gemeleerd witte stof, als een soort fijne jute. Het leek op een soort koffer, de deksel als box.

Toen kon ik naar muziek luisteren op mijn kamer! Eerst deze LP, later ook Madonna en AHA. Ik heb best wat LP’s verzameld, ik heb ze nog. Ergens. Op zolder. Tegenwoordig staat alles in mijn laptop en mijn smartphone.

Je eerste vinyl blijft echter bijzonder. Net als het liedje.

Written by in: #30songs |

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

© 2009 - 2010 AtEllens.nl | Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com