aug
25
2013

Ik ben

Ze wilde niet meer hoeven uitleggen dat haar man niet ernstig ziek was, of vreemd ging en dat ze hem daarom wel moest vermoorden. Ze wilde geen bezorgde mailtjes, die eigenlijk vooral nieuwsgierig waren naar een mogelijke waarheid achter een tekst.

Toen de vraag kwam of ze ging scheiden, was ze het zat.

Ik kwam. Dina.

Haar schaduwkant. Tussen tegenstellingen vind je de waarheid schreef ze. Mijn achternaam bevat de zon en de maan. Mijn naam werd ook gedragen door de hoofdfiguur uit haar favoriete boek. Een sterke vrouw vol, u raadt het al, tegenstellingen. Lees het boek, een aanrader: Het boek Dina, geschreven door Herbjorg Wassmo.

Ik schrijf vrij. Zij vindt mij beter. Soms. Want soms durft ze meer onder haar naam, vooral toen ze mij als zijnde haarzelf verklapte aan schrijvende vrienden en later ook aan de niet schrijvenden.
Fictie is fictie denkt ze nu. Doe ermee wat je wilt, haar (en mij) raakt het niet meer als onze teksten niet goed begrepen worden en als waarheid worden geïnterpreteerd.

Toch blijf ik. Ik ben haar. Zij is mij. Welke waarheid past bij wie? Het antwoord ligt tussen de tegenstellingen.

Groet Dina.

(Oh, Vrouw vol Vuur laat haar intense groeten overbrengen, ze wil dat u, Man van Hout, weet dat het nog immer gloeit)

Dit is geschreven als antwoord op de vraag van @petepel in zijn #50books reeks, wij konden niet anders dan dit antwoord schrijven)

Written by in: bron: onbekend. |

1 reactie »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

© 2009 - 2010 AtEllens.nl | Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com